Till Cybercitys startsida

 Hela Sverige

   Du är här: CyberCity / Teknik på CyberCity

Teknisk information om CyberCity

Vad krävs av min dator för att CyberCity ska fungera?

För att CyberCity ska fungera fullt ut behöver du ha en webbläsare med JavaScript påslaget, och en Macromedia Flash-plugin installerad. Dessutom bör du inte ha någon pop-up-blockerare påslagen.

Utöver detta ska det inte spela någon roll vilken webbläsare eller vilket operativsystem du använder.

Allt innehåll på CyberCity kan även nås om dessa krav inte är uppfyllda, men då via vissa omvägar:

  • Utan Macromedia Flash visas inte de klickbara kartan över städerna i Cybercity. Du får då välja stad via rullgardinsmenyn.
  • Utan JavaScript fungerar inte rullgardinsmenyn. Isåfall måste du söka fram staden genom att skriva in stadens namn i sökfältet, eller gå till Platskartan för att välja stad där.
  • Utan Pop-up-fönster fungerar inte direktvisningen av Krångliga ord. Använd då den fulla ordlistan, som du alltid kan nå från länken längst ned på sidan.
  • Om du använder en webbläsare som inte fullt ut hanterar stilmallar visas typografin på CyberCity i en förenklad tappning. Detta gäller främst Netscape före version 6.

Vi är medvetna om att datatabellerna inte hanteras på rätt sätt i webbläsare som bara visar ren text, och därmed inte heller i sådana med röstuppläsning av innehållet på sidan. Vi arbetar med en alternativ lösning på detta.

Om du stöter på problem med sidorna tar vi tacksamt emot felanmälningar via vår mejlsida.

 
 
Krångliga ord?

Prova att klicka på understrukna ord i texten, så bör du få en ordförklaring. Om det inte fungerar kan du istället läsa vår ordlista.

Problem med länkar?

Om din webbläsare saknar JavaScript måste du välja sida från vår Platskarta istället.

 

 Kontakta CyberCity

CyberCity - Lars Nilsson
© Stads- och kommunhistoriska institutet.
webmaster: kontakt@collegit.se
Senast uppdaterad 14 april, 2005